CNPAC a fost acreditat pentru prestarea serviciului de tip Barnahus

25
Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii a fost acreditat, la 14 decembrie 2023, în calitate de prestator de serviciu social cu specializare înaltă – Serviciu privind asistență integrată a copiilor victime/martori ai infracțiunilor.
 
Acreditarea a fost eliberată pentru o perioadă de 5 ani și confirmă că CNPAC îndeplinește și respectă standardele minime stabilite de Hotărârea de Guvern nr. 708 din 2019.
Centrul regional de asistență integrată a copiilor victime/martori ai infracțiunilor Nord și-a început activitatea în februarie 2022, fiind creat ca un serviciu social de specializare înaltă, fără cazare, care oferă copiilor asistență integrată (din domeniul social, juridic și medical) și deservește unități administrativ-teritoriale din regiunea de nord a țării.
 
În 2023, timp de 11 luni, în cadrul Centrului, au fost asistați 202 copii, comparativ cu primul an de activitate, când au fost asistați 78 de copii.
 
CNPAC este primul și unicul prestator oficial acreditat în Republica Moldova cu prestarea acestui tip de serviciu, în baza contractului de achiziție publică de servicii sociale încheiat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale.