Instruiri privind evaluarea psihologică a copilului de 0-6 ani

120

Astăzi, 31 ianuarie curent, specialiștii serviciului de tip Barnahus, au participat la atelierul de instruire pe subiectul Evaluarea psihologică a copilului de 0-6 ani”. În cadrul căruia a fost abordat procesul de evaluare psihologică și dezvoltarea psiho-emoțională a copilului de 0-6 ani.

Discuțiile au vizat și indicatorii abuzlui fizic, sexual și al neglijării în profilul psiho-comportamental al copiilor de 0-6 ani, precum și tehnici și instrumente de evaluarea psihologică a copilului 0-6 ani. 

Participanții la atelier au subliniat importanța desfășurării acestor sesiuni de instruire, fiind o oportunitate de a discuta bunele practice în interesul superior al copilului, exprimându-și deschiderea spre noi activități de dezvoltare continuă a capacităților speciliștilor de profil.

Instruirea a fost organizată de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) cu suportul fundației World Childhood Foundation oferit prin intermediul proiectului “Răspunsul multidisciplinar la cazurile de violență față de copii”. Scopul atelierului fiind consolidarea capacităților profesionale ale specialiștilor Barhanus.