18 profesioniști din Cahul au efectuat o vizită de studiu la Centrul regional de asistență pentru copiii victime/martori ai infracțiunilor Nord

48

Timp de două zile, pe 11 și 12 aprilie, un grup format din 18 profesioniști din domeniile medical, legal și social, din municipiul Cahul, au efectuat o vizită de studiu în or. Bălți la primul  Centru regional de asistență pentru copiii victime/martori ai infracțiunilor Nord de tip Barnahus.

Scopul acestei vizite a fost de a familiariza participanții cu conceptul și standardele de activitate ale serviciului de asistență integrată de tip Barnahus, precum și de a-i sensibiliza cu privire la susținerea extinderii acestui tip de asistență și în comunitatea lor.

Specialiștii au avut oportunitatea de a dialoga cu echipa Centrului, precum și de a percepe eficiența acestui serviciu și modul în care ar trebui prestată asistența în beneficiul unic al copilului.

Participanții au subliniat importanța și necesitatea acestui serviciu, fiind impresionați de profesionalismul și dedicarea personalului din cadrul Centrului regional de asistență integrată a copiilor victim/martori ai infracțiunilor Nord.

Informăm că Centrul regional de asistență integrată a copiilor victime/martori ai infracțiunilor Barnahus Nord este un serviciu de specializare înaltă creat pentru a acorda copiilor victime/martori ai infracțiunilor asistență psihologică, juridică, medicală și socială sub același acoperiș prin intervenții imediate, coordonate și profesioniste.

Primul Centru de tip Barnahus a fost instituit, în 2022, în mun. Bălți, de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS). Funcționalitatea acestuia este asigurată de către CNPAC, în baza unui contract de prestări servicii. Centrul deservește următoarele unități administrativ-teritoriale: Briceni, Ocnița, Soroca, Dondușeni, Edineţ, Drochia, Rîşcani, Glodeni, Făleşti, Sîngerei, Floreşti şi mun. Bălți.

Vezi și: Pe parcursul anului 2023, în cadrul Centrului regional de asistență integrată a copiilor victime/martori ai infracțiunilor Nord au fost asistați 227 copii și 151 adulți